© 2016 by Zita Petrov. Krk apartman. 

Mindent a horvát pénzhasználatról

Sokszor felmerülő kérdés, hogy milyen fizetőeszközzel, hogyan jár legjobban az ember Horvátországban? Hol mit váltson kunára, bankkártyát hol hogyan, lehet-e egyáltalán használni?  Bankautomatákkal mi a helyzet? Ezt a témát járom kötórbe albb

Ugye benned is felvetődtek már ezek a kérdések, vagy legalábbis egyik-másik biztosan... LEannak ellenére, hogy lehet hogy gyakorlott Horvátország járó vagy.

Horvátország hivatalos fizetőeszköze a kuna.

Bár sok helyen elfogadják az eurot is, de azért nem árt, ha van elegendő mennyiségű kuna is nálunk.

Nézzük az ideális helyzetet: forintot váltanál át kunára és azt számndékozol használni Horvátországban: legkedvezőbb tapasztalatunk és infoink szerint az IBUSZ és a Correct Change pénzváltóinál Magyarországon váltani, ne ne a határon, ha nem muszáj akkor ne is Horvátországba.

HA valamilyen ok miatt eurot szeretne az ember használni Horvátoországban, akkor érdemes ott váltani de nem váltónál (Change Money), hanem bankba tessék besétálni, kedvezőbben váltják főidényben - viszont főidényen kívül a pénzváltóknál kedvezőbb eurot-kunára váltani. Ja és hogy miért ne mhasználun eurot Horvátországba - azért mert kedvezőtlenül számolják fizetéskor, sok helysen elfogadják, de nem éri meg szvsz.

Népszerű a bankkártya használat is, ha nem akarja valaki a bankszámlájáról levenni a pénzt azt váltogatni, akkor lehetőség van nagyon sokfelé bankkártyát is használni - kedvező középárfolyam, stb DE azért mindenféleképp tájékozódjunk utazás előtt bankunknál is a pontos részletekről, nehogy meglepi legyen esetleg!

Készpénz

Bankkártya

Pénzvált