© 2016 by Zita Petrov. Krk apartman. 

Öntsünk tiszta vizet a pohárba

May 17, 2017

Igen, ezt nyugodtan tedd meg a csapból Krk városban! 

Szóval arról szeretnék beszélni, hogy bátran ne csak tisztálkodjatok, mossatok fogat, hanem igyatok is a csapvízből Krkön!

Krk-sziget közepén található édesvizű tóból nyerik a vezetékes vizet komoly tisztítási folyamatok eredményeként. Kristálytiszta, finom. Felveszi a versenyt bármelyik magyar palackos ásványvízzel ízben, lágysága a harmatvizeket idézi.

Higgyétek el, mi is voltunk turisták Horvátországban - megértek mindenkit az esetleges bizalom hiány miatt -, mi sem feltétlenül fogyasztottuk a csapvizet. Még "apartmanozósként" is voltak kételyeink... Azonban a szívélyes szomszédi vendéglátás okán belekerült az a bizonyos a pohárba... Sűrű homlokráncolás és kétkedés, na meg némi pálinka kíséretében (nem baj, úgy is fertőtlenít), - egyszer élünk - gondoltuk, lesz ami lesz, megittuk ezt is, azt is. Jelentem: túléltük!

Következő mérföldkő életünkben a krki vízzel kapcsolatban azaz eset volt, amikor már minden fenntartás nélkül ittuk. Egyszer hazakerült Magyarországra a hűtőbe egy valamilyen magyar ásványvizes palackba engedett krki csapvíz. Hazaérkezést követő napon, hűtőbe benyúl, iszik, és ámulattal csodálkozik az üvegre, hogy mi a csoda lehet ebben. Színe igen, íze kevésbé hasonlított a címkén jelölt termékéhez. Kellett egy kis hatásszünet, mire összeállt a kép: útravaló víznek (mindig legyen nálatok! soha nem lehet tudni, mi történhet út közben!) tettük a kocsiba. Isteni finom volt! Leírhatatlan az élmény, amikor iszol belőle és értetlenül nézel az üvegre, hogy ebbe biztos nem az van, ami rá van írva, hanem valami fényévekkel, ezerszer sokkal, de sokkal finomabb! És rádöbbensz...

 

Lényeg: nyugodtan igyatok csapvizet Krk városban! Krk több ezer éve lakott, infrastruktúrája, közművei, csatornahálózata... kiépítettek, működnek, némi túlzással épp hogy nem a rómaiak építették... 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Lefoglaltad már szállásod Horvátországba?

Még nem?

 

Akkor foglald le most:

Krk sziget fővárosában várunk két apartmanba!

Előző blogok

January 6, 2018

December 15, 2017

February 20, 2017

Please reload

Archív
Please reload

Search By Tags
Please reload

Kövess minket
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Instagram Social Icon